Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland en Westlandse politiek. Een opinie of een persoonlijk verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, zorg, de bomen e.d. Bewustwording en verantwoording nemen is reden van deze weblog. Daarbij mag satire en/of humor een rol spelen.

27 feb. 2010

Carnavaleske actiedag

Hierna een kort beeldverhaal van een gedenkwaardig moment in het Westland.

Zaterdag 27 februari, de belangrijkste actiedag naar het zich laat aanzien! Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk meende PW een ludieke actie te hebben door Wouter Bos te laten komen, inclusief oude rode, en koude, dubbeldekker!
Mooi mis gegokt, want het plein liep om 12 uur vol met grote groepen actievoerende concurrenten.Daar kwam met veel kabaal GBW in een solexoptocht, het gele gevaar, dat overal in Westland opduikt, vooral als je ze niet verwacht!
En natuurlijk waren er de enorme reclameborden, vrachtwagens vol. Wat stimuleren die gasten de Westlandse economie zeg, helemaal goud..!  Jammer was wel dat ze de PW actie nogal kinderlijk gingen verstoren.

Ja het kleurde ook blauw van de LPF, compleet met aanhangers met enorme borden met de bekende slogans zoals stem tegen de moskee en Westland voor de Westlanders...
Wat bedoelen ze daar nu eigenlijk mee?
Soms moest je wel even goed kijken, is het nu LPF of GBW? Alles liep vrolijk door elkaar, het was een groot feest! En iedereen was blij zo leek het wel.


En niet te vergeten het groen-oranje van de CDA was natuurlijk ook vertegenwoordigd, inclusief hippe geluidwagen. Lekker overal doorheen tetteren! Nou, dat deden ze wel, niet irritant, maar toch!En ja, zag ik nog net even de VVD schuchter in een hoekje staan. Ja tegen zoveel geweld kan je toch niet op natuurlijk, snap ik (geen foto)

Helaas kan je niet meer zonder beveiliging als hooggeplaastste of als iemand die een mening verkondigt waar anderen het niet mee eens zijn. Het gehalte aan beveiligers was indrukwekkend... Een ieder werd in de gaten gehouden.
Ik dacht dat we ook al camera's hadden hangen, stonden die ook aan soms? Zijn we allemaal nu dan opgeslagen?


Om kwart over 12 kwam het eerste vliegtuigje over met een sleep van GBW. Jongens probeer dat nu maar eens te fotograferen met een toestelletje zonder telelens, gaat niet lukken.

Hierna kwam het vliegtuig met de CDA reclame overvliegen. Die gasten zijn ook op alle fronten gelijktijdig bezig zeg!

Zelfs kinderen werden ingezet om actie te voeren. Ja, je moet de nieuwe generatie politici al vanaf de jeugd gaan opleiden...
Oh wat zijn ze mooi; mooie paprika's... Ja, wie kent ze niet die gezonde Westlandse groente? Waren het eigenlijk wel Westlandse of Spaanse misschien? Een slogan-tip voor de LPF.. Westlandse groente alleen voor de Westlanders.

Achter de vlag mocht Wouter zijn woordje doen.


En ja, natuurlijk deed PW zelf ook wat en daar bouw je een podium voor. De toehoorders: PW, GBW, LPF, VVD, een paar CDAers en wij stonden er ook nog bij, en nog een paar voorbijgangers.

Westland Verstandig voerde geen actie, dan alleen in de lucht.
En dan toch nog maar even zijne exellentie zelf, Wouter Bos op het podium. Het is mij ontgaan of hetgeen hij heeft gezegd zinvol was, geen idee?

En, dit leuks zie je niet elke dag op het plein in Naaldwijk. Maar of deze leuke meiden nu van een partij waren of zelf met een ludieke actie bezig waren, dat weet ik niet, ik denk het laatste. Zijn ze niet schattig!

Alles bijeen blijkt de verkiezingstijd, zelfs voor partijen die geen waarde aan cultuur hechten nog een soort van hoogtepunt voor het culturele jaar van Westland te zijn geworden... Zelfs de wethouder van cultuur Arne Weverling is tijdens deze happening gesignaleerd... Ja, het was echt genieten geblazen op het Wilhelminaplein in Naaldwijk, straks wellicht omgedoopt in het Horecaplein Westland!!!Westland Verstandig, deden die dan niet mee?
Nee, simpel nee. Alleen in de lucht waren wij vandaag present met onze verstandige boodschap voor alle Westlanders:

Kies lijst 8 Westland Verstandig


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Westland

Westland
Mijn tuin.